Saturday, April 30, 2011

ISTIMEWA BUAT PEMINAT GENRE SERAM



6 comments:

Linda Zizan said...

da bace dah ..
best gilerrr... :)

EBRIZA AMINNUDIN said...

Alhamdulillah ... Amin. Thanz Linda

nadiah amalina said...

akak..
sy tgh dlm proses abeskan novel ni.sori tau kak tp nape cam drag sgt cite ni.wtk utama, farra amalina ni, die tulis cite seram tp bile jd benda yg sma kt die tiap2 ari xkanla die xleh nk pikir pe yg jadi kat die.klu kdg2 jadi sy ok lg, leh trima tp bile da tiap2 ari jd n org yg sma pun claim pe jadi xknla xterpikir lgsug. 2 yg sy cm krg suke sketla tp yg len ok je. papehal pun wish u all da best. sy ttp akn tggu novel akk yg len2. sori tau sbb tpksa komen..

EBRIZA AMINNUDIN said...

Dear Adik,
Terima kasih kerana memberi komen. Farra Amalina ni mengalamai sesuatu yang luar biasa dari kebiasaannya. Dia rasakan dia seakan bermimpi tetapi benda tu menjadi realiti. Dia sendiri konfius kerana dia tidak pernah melakukannya. Dia ingin menolak hakikat dia tdk melakukannya tetapi benda tu terjadi pada dirinya.Dia rasa dia dirasuk tetapi apa buktinya sedangkan dia masih tidur.JIka jadi pada kita pn, sesuatu yg dianggap mimpi tetapi sebenarnya adalah realiti,adakah kita mampu menerimanya? Itulah peperangan diri yg Farra Amalina hadapi. Segala mimpinya menjadi kenyataan sedangkan itu bukan dirinya.Kekeliruan antara realiti dan mimpi. Dia yang menjadi mangsa keadaan. Namun, paper pun terpulang pada selera pembaca.Akak tak leh nak puaskan hati semua tetapi kebanyakkan pembaca akak memuji stail citer ini. Well, adik, thanx for your comment. very appreciate it. Insya-Allah may b akan diperbaiki dari semasa ke semasa. Sayang adik.

Aziemah Gekozen said...

Salam kak,

Saya baru je habis bace novel nie dan saya tercari-cari siapa penulisnya sebab sy nak bagitau yang citer ni memang bezt giler. Cuma intro dia agak panjang tp itulah yg dipanggil novel kan?

hermn, tentang apa yg berlaku pada emmelyn, saya percaya yg ia boleh berlaku. dan sy suka sgt pasal istilah mimpi dlm mimpi tu...

cuma kalau yg sy alami takdelah jadi realiti. cuma sy pernah jugak tersedar dr tidur tapi masih dlm mimpi, kemudian sedar lg, masih dlm mimpi...mmg betul2 berlaku, tak tipu.

n 1 lg, watak Pak Airy masih kekal di vila tu ke? atau dia jugak dah kembali ke alam sana? ^^,

apa2 pun, cerita ni mmg macam betul2 berlaku. tahniah akak! sy sbg peminat genre seram mmg puas hati ^__^

EBRIZA AMINNUDIN said...

Waalaikumussalam Aziemah Gekozen,

Alhamdulillah jika azie menyukainya. Benarkah mimpi di dalam mimpi tu berlaku? Hmmm .... jadi mmg tak salahlah jika akak buat perkara yg sama dialami oleh emmelyn.

Watak PAk Airy sepatutnya turut lenyap bila amira dah berjaya membalas dendam pada semua kerana sekarang Farra Fauzana pula yg menetap.

Tapi apapun ada gak pembaca novel ni minta disambung sirinya. so may b akak akan kutip apa yg pembaca nak tahu sangat. Tq adik ... sayang adik.