Sunday, July 13, 2008

Impian II yang menjadi kenyataan pada tahun 2008

Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Sudah lama kan saya tidak memasukkan N3 yang baru. Memandangkan kerja penulisan yang bertimbun membuatkan saya tidak mempunyai masa untuk memasukkan sebarang N3. Namun pada hari ini saya sedang menghantar sebahagian daripada artikel saya kepada penerbitan Singapore membuatkan saya mempunyai sedikit masa untuk memasukkan N3 baru sebagai tanda penghargaan buat seorang teman di luar sana.

Sesudah impian pertama saya pada tahun 2008 iaitu ingin menghasilkan novel kanak-kanak yang pertama telah terlaksana dan kini impian kedua yang sudah lama bertapak di dalam hati akhirnya terlaksana jua. Hmm, nak tahu ke apa impian kedua saya yang sudah lama disemaikan? Hehehe ...

Saya sudah lama ingin mengabadikan potret lukisan wajah saya dalam bentuk karikatur dan akhirnya impian yang telah berkurun saya pendam menjadi kenyataan apabila seorang teman yang bernama Brader Joe telah merealisasikan impian itu. Sebelum ini potret lukisan wajah saya telah disempurnakan oleh seorang uncle semasa kami berjumpa di pesta buku USM Pulau Pinang pada 3 tahun sudah dan impian yang satu itu juga telah direalisasikan.

Terima kasih buat Brader Joe dan Uncle yang menceriakan hari-hari saya yang sememangnya padat dengan aktiviti penulisan yang tidak pernah kenal erti jemu untuk diselesaikan. Akhirnya bibir ini mampu untuk mengukir senyuman buat mereka yang sentiasa memahami diri saya sebagai seorang sahabat. Terima kasih kerana hadir dalam hidup ini dan memberi hadiah yang teramat istimewa pada saya.

Tatapilah lukisan wajah saya yang dihadiahkan oleh teman-teman yang telah menceriakan hidup saya.
Haa .. ini pulak gambar kak long Puteri Imaneisya yang dilukiskan oleh brader Joe ... cantik tak? :D

1 comment:

sharmiza24 said...

hai wajah saya tak ada ke dalam ruang rindu ini tentu cantik macam gamabar dlm ruang rindu ini apa tahniah lukisan yang cantik ini dan semoga berjaya nanti dalam buku cartoon pula